Anterior Índex Següent

Quan Catalunya patia la forta crisi en el sector tèxtil, cap a finals del segle XIX, Manlleu no es va quedar enrere i també va haver de patir-ne la situació. Això va comportar que un manlleuenc, anomenat Carbó, es decidís a fer les amèriques, a buscar uns nous objectius. Nova York va ser el seu punt de destí, concretament la barriada marginal del Bronx.

El 4 de febrer de 1904 nasqué Francesc Carbó, conegut popularment per Frankie Carbó, criat als carrers del Bronx, quan encara era una criatura. A l’edat dels onze anys ja havia ingressat al reformatori per la seva pertinença a bandes juvenils. Als vint anys, després d’entrar i sortir diverses vegades de la presó, ja sabia el que era matar, i amb la curta edat de vint-i-set anys ja actuava com a assassí a sou.

A principis dels anys quaranta, va arribar a ser la mà dreta d’un altre conegut gàngster. Aquest era Alphonse Gabriel Capone 1899-1947, conegut popularment pel renom de ALCAPONE. Cap a finals dels quaranta, Frankie Carbó es va convertir en promotor de boxa de primer nivell. Dins d’aquest món se’l coneixia com a Zar de la Boxa, el motiu que el va portar a introduir-se dins el món de la boxa no era altre que produir diner fàcil mitjançant l’arranjament dels combats. El mètode consistia a donar una quantitat de diners a un boxejador per perdre el combat, mentre que Frankie Carbó apostava una gran quantitat de diners pel que havia de guanyar el combat. A finals de la dècada dels cinquanta va ser detingut novament. Aquesta vegada va ser per fer de mànager sense llicència. A principis dels seixanta, juntament amb un altre promotor, Blinky Palermo, varen fundar l’I.B.C. “INTERNACIONAL CLUB DE BOXA”.

Francesc Carbó va morir de diabetis a la seva luxosa residència de Miami Beach (Florida) el dia 9 de novembre de 1976, a l’edat de setanta dos anys.