Anterior Índex Següent

JOSEP ROQUÉ i PARLADÉ nascut el 29 de setembre del 1881, s’inicià de jove en la indústria metal·lúrgica i el seu esperit inquiet el du, el 1921 , a començar la fabricació de cables i de fils de conducció elèctrica. Va fundar, el 4 d’agost del 1923, l’empresa Conductores Eléctricos Roque, S.A. amb un capital inicial de mig milió de pessetes, empresa que al llarg del temps hauria d’assolir la importància que avui tots coneixem.

El 13 de gener del 1941 funda una altra societat que se’n diu Electrolisis del Cobre, S.A..

Pel seu dinamisme, clara visió dels negocis i incansable activitat es nomenat president del Consell d’Administració de Sílex Manufacturas Electrotécnicas, S.A. i vicepresident de Vic industrial, S.A..

Pren part, també, amb altres industrials, en la fundació de diverses societats manlleuenques i entre elles Producción y Suministro de Electricidad, S.A., Tintes P. y A. Roqué, S.A., Productos de Cerdo, La Piara, S.A. i Laboratorios FUNKSA. Donà arreu mostres de treball i encert i contribuí poderosament, amb la prosperitat de les seves empreses, al progrés, eixamplament i bon nom de la indústria manlleuenca.

El 27 d’octubre del 1973, i amb motiu de la celebració del cinquantenari de l’empresa Conductores Eléctricos Roqué, S.A. se li va retre un homenatge i s’inaugurà un monument en memòria seva a l’entrada de la factoria.

L’Ajuntament, en reconeixença a la seva decisiva aportació al desenvolupament econòmic i social de Manlleu, el 5 de juliol del 1963, li concedí la medalla d’Or de la vila.