Anterior Índex Següent

La Lliga de Defensa de l’arbre Fruiter va ser fundada el dia 1 de novembre de 1931, el local social estava situat a l’Ajuntament de la vila. Tenia com a finalitat, infondre a tothom l’amor als arbres fruiters, a la natura i als animals d’utilitat per a l’agricultura. Cada any celebraven una gran festa en la qual participaven els escolars i cantaven un himne creat pels manlleuencs Joan Castell, creador de la lletra, i Joan Martínez compositor de la música. També s’havien organitzar homenatges a la vellesa i concursos literaris en els quals els guanyadors rebien llibretes d’estalvi que eren cedides per la Caixa de Manlleu.

Segons un article llegit a la revista El Ter, ja s’havien celebrat diades de l’Arbre Fruiter a la font de la Teula i a l’ermita de Sant Jaume el 1906 i 1908 respectivament

Pel que fa a la junta, estava formada per l’alcalde de la població, com a president, el capellà com a tresorer, el mestre més antic de la població com a secretari, i el metge més antic, el jutge de pau i un agricultor com a vocals.

El 4 de desembre 1959, es va tornar a constituir a causa de la dimissió en ple que hi va haver el 24 de desembre de 1945, amb el nom de Patronato Provincial de la Fiesta del Arbol.

No ha estat possible trobar cap document sobre la seva dissolució definitiva.

Bibliografia: Xavier Gaja