jo-150x150
Xavier Gaja i Colomer

 Bona pregunta, a vegades a mi també m’agradaria saber-ho…

 Segons diuen vaig néixer cap al 1900 i pico a la comarca d’Osona, sóc manlleuenc i joier d’ofici, vaig heretar aquesta Professió del meu pare (D.E.P.), també sóc aficionat a la història local i a la fotografia en general (tot i que sempre em consideraré un simple amateur ja que no m’hi puc dedicar el temps que jo voldria).

En quant a la meva afició al col·leccionisme ve heretat des de ja fa uns quants anys, quant des de ben petit per casa ja hi veia córrer fotografies antigues de la vila manlleuenca, una col·lecció que havia començat el meu pare, uns quants anys abans i vaig tenir la sort de caure a la tentació de seguir amb aquest magnific hobby fins a convertir-lo en un petit i sa “vici”. Amb el pas del temps, he anat ampliant aquesta col·lecció amb documents i altres coses relacionades amb el Manlleu d’ahir, com per exemple algun manuscrit de l’any 1831, alguna insígnia de principis de segle entre altres coses i ara amb últimament amb alguna que altre postal de pobles de la comarca.

Pel que fa a la meva afició a la història local, he fet alguns treballs, alguns els podreu trobar de forma Gratuïta per internet i d’altres els trobareu a les llibreries de Manlleu.

Treballs que podeu descarregar-vos traves d’internet.

  • “Les societats manlleuenques 1560-1936”
  • “Menuda història de la targeta postal a Manlleu 1903-2009”

Llibres que podeu trobar a les llibreries.

  • Manlleu, postals per al record 1903-1990 (amb col·laboració) a la venda per 20,00€
  • Manlleu, una vila d’anècdotes i curiositats. A la venda per 12,00 €. Esgotat.
  • Dues mirades, un indret (Amb col·laboració) A la venda per 38,00€

També gestiono els següents webs:

Actualment tinc altres projectes en ment que amb el pas del temps i si les hores m’ho permeten, aniré duent a terme.

Salut

Xavier Gaja i Colomer.

joieria-rellotgeria-gaja-manlleu-osona