Anterior Índex Següent

JOAN PUNTÍ i COLLELL nascut el dia 31 d’octubre del 1886, eclesiàstic i escriptor.

El 1918 guanya la Viola d’Or als Jocs Florals de Barcelona amb la poesia Missa rasa i tot seguit publica Cofret de versos, que és la seva primera obra.

Va escriure tant en prosa com en vers. <<En la prosa fou reconegut -diu en Josep Prat i Roca- com un mestre dominador de la ploma, artífex acreditat per la difícil facilitat d’expressar bé ço que narrava emprant les formes més expresives i acurades>>.

<<Un poeta -diu d’altra banda, en Joan Castell i Masallera- que porta escrits innombrables versos en els quals no hi ha ni un sol defecte de versificació, i que si alguna objecció ofereixen és l’excessiva facilitat a voltes no corresposta per la inspiració, per força ha d’ésser genial>>.

Vinculat a l’Obra del Cançoner Català, a l’Orfeó Català, a la publicació d’Ací i d’Allà i a altres institucions, desenvolupà una activitat i una influència constants i fructíferes tant a Manlleu com a Barcelona on residia i que no havia de cessar fins a la seva mort, ocorreguda a l’Hospital de Manlleu el dia 12 de juny del 1962.

Per sobre de tota la seva producció, que és molta, assenyalarem la seva Oda apassionada, digna d’ésser escrita amb lletres d’or, que per nosaltres és el text més magnificador que mai s’ha escrit sobre Manlleu.