Anterior Índex Següent

l’A.E.C. MANLLEU va ser fundat el 21 de novembre del 1931, el seu local social estava situat al Patronat de Cultura. El primer terreny de joc que va tenir, fou inaugurat el 19 de març de 1931 era de lloguer i estava situat a la zona del Serrat del Munt, a la part oest de la vila i a sobre de la carretera de l’estació. El lloguer era de 350 pessetes anuals.

En els seus inicis els colors del mallot eren com els actuals, amb franges vermelles i grogues, colors que durant la guerra van haver de canviar pels de franges grogues i negres, fins que va haver acabat la guerra que recuperà la fins a l’actualitat.

Per la Festa Major del 1934, l’AEC Manlleu inaugura un nou camp anomenat pels vilatans, estadi manlleuenc. Estavaaecmanlleu situat al costat del riu molt a prop del pont del tren on avui hi ha les naus de la desapareguda fàbrica de can Serra. El ressò que tenia el futbol a Manlleu va fer que en el nou estadi s’hi hagués projectat la construcció de pistes d’atletisme, piscina i un velòdrom per a la pràctica de diferents disciplines esportives. Tan sols es va arribar a construir un velòdrom ja que l’arribada de la guerra civil va interrompre els projectes.

Un cop acabada la guerra civil, hi hagué el contratemps de la inundació de l’octubre del 1940. Els terreny que tenia l’Associació Esportiva Cultural Manlleu varen passar a mans de la fàbrica de Can Serra. Alhora l’esmentada empresa va cedir els terrenys que actualment ocupa l’AEC Manlleu.

Els seus fundadors foren els senyors Pere Aixelà, Ramon Miró, Joaquim Muntada, Ramon Dot, Joan Costa, Pere Gil, Jaume Tarrés, Josep Roqué, Joan Rierola, Ramón Saurina, Teodor Torra, Ignasi Mas, Pere Jaumira, Josep Sabatés i Josep Rierola.

Actualment l’A.E.C. Manlleu segueix amb la seva activitat.

Bibliografia: Xavier Gaja