Anterior Índex Següent

Fundat el 24 de juliol de 1922, va ser el primer club federat que hi va haver a Manlleu, ja que l’Esperanto Amikecoi el Club Esportiu Catalunya, fundats el 1912, ni tan sols estaven registrats a la Federació Catalana de Futbol ja que no van ser més que uns equips d’un grup d’amics. El local social del Foot-Ball Club Manlleu en els seus inicis estava domiciliat al carrer Pau Caballeria i després va passar al Cafè Garcia, situat al carrer Horta d’en Font. La seva finalitat era la pràctica del futbol, encara que també organitzava curses ciclistes, proves atlètiques i fins i tot combats de boxa.

El dia 24 d’abril de 1924, el club tenia amb 126 socis majors de vint-i-cinc anys. Cal destacar que aquesta era una xifra molt alta si tenim en compte que aleshores només es comptaven com a socis els individus majors de 25 anys i Manlleu no tenia ni els habitants ni les facilitats que tenim ara i el futbol aleshores encara era un esport força novell.

Pel que fa a la junta directiva, estava formada per Ramon Ramoneda com a president, Ignasi Más i Güell com afootballcmvicepresident, Ramon Boixet com a tresorer, Joan Terricabras com a secretari, Jaume Arqués com a vicesecretari i Josep Puntí i Joan Comermena com a vocals.

El color de la samarreta del Foot-Ball Club Manlleu era el de ratlles groc i vermelles, colors que pocs anys més tard (1931) adoptaria l’AEC Manlleu.

La temporada 1925-26, just un any després de la seva fundació, l’equip va gaudir de la seva millor època ja que va aconseguir el títol del campionat comarcal.

Segons el Govern Civil, el Foot-Ball Club Manlleu, es va dissoldre el 15 de març de 1924, encara que a l’Arxiu de Municipal de Manlleu hi consta un document datat de l’11 d’abril del mateix any en que indica que l’activitat del Foot-Ball Club Manlleu encara continuava viva.

El Foot-ball Club Manlleu es va dissoldre a finals de 1926.

Bibliografia: Xavier Gaja