Anterior Índex Següent

FRANCESC D’ASSÍS PUJOL i ESCALÉ va néixer a can Bracons, al passeig de Sant Joan de Manlleu, l’any 1916. Als 14 anys va ingressar al Col·legi de Sant Josep de Vic a fi d’estudiar retòrica al Seminari. L’any 1931 va anar a viure a Taradell, on va fer estudis en el camp tèxtil. Va obtenir el batxillerat a l’institut Verdaguer de Barcelona. En acabar la Guerra Civil torna a Manlleu.

Va treballar de teixidor, d’administratiu i com a secretari de la Delegació Sindical Comarcal de Manlleu i de Vic. Des de 1950 fins a 1979, va fer de cronista de la vila i de corresponsal de premsa d’El Correo Catalán i de l’agència EFE.

Va ser coautor de Lletres Amicals i autor de poemes. I també director i col·laborador de moltes publicacions de Manlleu i de la comarca.

En àmbit teatral, va fer de director, de director artístic, d’autor d’originals, d’adaptacions i de guions i també d’actor.

Va dibuixar auques, emblemes, monuments i per a revistes i butlletins. Va pintar quadres de temàtica diversa i va dissenyar cartells, targetes o logotips publicitaris.

Va formar part de la junta de reconstrucció de l’Església de Santa Maria de Manlleu i va participar en els treballs de decoració de moltes altres esglésies.

Era soci de l’Agrupació Sardanista Manlleuenca, del Centre Familiar Parroquial, del Gremi de Tonis i de moltes altres entitats.

Va morir a Manlleu l’any 1999.